2004. január 15.

Zarándokfogadó önkéntesek

Több mint 10 éve indult ez a kezdeményezés. Korábbi zarándokok szerettek volna visszatérni a Camino-ra, hogy segítsenek az úton lévők fogadásában. Az elmúlt években többezer önkéntes járult hozzá a Camino különleges légköréhez.
Az önkéntesek szervezését a Szent Jakab Út Baráti Köreinek Szövetsége (Federación Española de Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago) végzi. Elsődleges követelmény a zarándokút megtétele. Az önkéntesek nem kapnak térítést a munkájukért, csak szállást. Az utazást és egyéb költségeket maguk fedezik. Még élelemre sem tarthatnak igényt, bár néhány zarándokszálláson kapnak. Konyha azonban mindenütt van, hogy az étkezés ne kerüljön nagyon sokba. Az önkéntesek rendszerint 15 napos turnusokban váltják egymást. Mindig olyan szálláshelyre mennek, ahol a zarándokok számára ingyenes a szállás, csupán adományt kérnek tőlük. További információért lásd a Szövetség honlapját:
vagy írj a

hosvol@caminosantiago.org Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
címre (ezt a címet védik \"spam bots\", megtekintéséhez a Javascript programra lesz szükséged); vagyd hívd a
(34) 941.245674-es telefonszámot.
A Szövetségen kívül más szervezetek is foglalkoznak zarándokfogadókkal. Ilyenek a magánszállások vagy a Baráti Körök szálláshelyei. Ha további információra van szükséged egy adott szálláshellyel kapcsolatban, írj nekünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése