2004. január 31.

Elégedj meg a szükségessel

Sose feledd: fontosabb, hogy önmagad légy, mint hogy bármid legyen. Meg kell tanulnunk kevéssel beérni. Fel kell ismernünk, hogy az életben kevés dologra van igazán szükség. A gazdagság bennünk van.



A CAMINO jó iskola arra, hogy megtanuljunk különbséget tenni szükséges és fölösleges között. Mindennek súlya van, nem vihetünk mindent magunkkal. Emlékszel a hátizsákodra? Az tanít meg rá, hogy a dolgoknak súlya van, és nehéz mindent cipelni. Meg kell szabadulnunk a szerzés gondolatától, mely a fogyasztás rabjává tesz. Sose feledd: fontosabb, hogy önmagad légy, mint hogy bármid legyen.

Meg kell tanulnunk kevéssel beérni. Fel kell ismernünk, hogy az életben kevés dologra van igazán szükség. A gazdagság bennünk van. Meg kell szabadulnunk a birtoklásvágytól. Le kell vetnünk, mert bonyolulttá teszi életünket, az önzés világába zár, és nem visz közelebb másokhoz. Szabaduljunk meg a görcsös igyekezettől, hogy mindenkit megelőzzünk. Legyünk egyre inkább önmagunk. Hiszen emberségünk lényege ugyanaz, és egyformán nehéz a zsákunk. Tanuljunk meg egyre nyíltabb tekintettel, egyre emberibben járni az úton. Hátizsákod az élet nehézségeire is emlékeztet, melyek lassítják utadat. A problémák, hibák, tévedések súlyosak, sokszor nyomasztóak. Ezektől az egyéni nehézségektől, terhektől is meg kell szabadulnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése